dissabte, 26 de novembre del 2011

ESPAGUETIS AMB XAMPINYONS

Ingredients : Un paquet d’espaguetis ( poden ser normals o frescos ). Cal contar uns 60 grams per persona. Una safata de xampinyons , all i julivert tallat ben petit i formatge ratllat.
Cal rentar bé els xampinyons.  Posarem una mica d’oli a la paella. Quan l’oli està calent li tirem els xampinyons amb una mica de sal, i després hi afegirem l’all i julivert i farem que doni unes quantes voltes.
Per altra banda tindrem una olla amb aigua i sal. Quan aquesta bulli tirarem la pasta, haurà de bullir segons el temps de cocció que indiqui el paquet. Una vegada cuita  escorrerem l’aigua.
Ajuntarem a la paella la pasta amb el preparat dels xampinyons,  i deixarem que cogui uns minuts i ja podrem servir-los. Posarem el formatge de forma que  cada persona es pugui servir al gust.

Crema de Carbassa

Ingredients: Una carbassa, una patata, una ceba i un moniato.
Tallarem tots els ingredients anteriors a daus no gaire grans.
Posarem al foc una olla amb aigua que cobreixi just tots els ingredients anteriors i afegirem  un “cubito “ de caldo que abans haurem dissolt amb una mica  més d’aigua. Deixarem bullir tot això durant uns 15 minuts aproximadament.
Una vegada bullit ho retirem del foc, podem posar-hi una mica de pebre negre ( és opcional ).
Tot això ho passem pel minipimer juntament amb la mateixa aigua que hem bullit les verdures i ja està a punt per servir.

diumenge, 20 de novembre del 2011

SALMÓ MARINAT

Has de comprar un salmó d’ aproximadament uns dos quilos de pes . Li demanes a la peixatera que te’l faci en dos  lloms.
Prepara una safata que pugui anar a la nevera. D'altra banda barreges en un bol  3 cullerades d’anet, 3 cullerades de sal, 2 cullerades de sucre, 2 cullerades de pebre blanc. Una vegada fet això agafes la safata que pot anar a la nevera i li poses al cul una part de la barreja que has fet anteriorment. A sobre li col·loques els dos lloms de salmó i  per damunt li tires la resta  de la preparació que tenies.
Una vegada fet això ho tapes amb paper de plata i li poses uns pesos al damunt (poden ser llaunes  o alguna cosa de pes que tinguis dins de la nevera ).  Aquest preparat ha d’estar 48 hores dins de la nevera. Cada 12 hores aproximadament li aniràs donant la volta , fins arribar a les 48 hores,  en què li trauràs l’excés de la barreja de sucre, sal...
Ja tens el salmó a punt per servir . Pots tallar-lo amb un ganivet de tallar el pernil, també et facilita la feina si abans el congeles.

RECEPTA : Truita de patates

En primer lloc agafem les patates i les pelem, juntament amb unes cebes. Una vegada pelades les tallarem.
Posem una paella al foc amb una certa quantitat d’oli. Quan l’oli estigui calent li tirarem les patates i la ceba i les deixarem fregir a foc lent fins que veiem que estan fetes.
Desprès agafem 6 ous i els posem en un bol per poder-los batre. Una vegada els haguem batut, ajuntem en aquest bol   les patates i la ceba que ja estarà cuita-
Llavors haurem de tirar aquesta barreja una altra vegada a la paella on tindrem l’oli ben calent.
Amb una cullera de fusta ajudarem perquè es vagi coent la truita i de tant en tant li anirem donant la volta.
Una vegada estigui cuita la posarem en una plata i ja estarà a punt per servir.