diumenge, 5 de febrer del 2012

Panellets


Ingredients
¼ Kg ametlla molguda
¼ Kg sucre
1 ratlladura llimona
2 clares d’ou
50 g  maizena
100 g pinyons
2  ous
Recepta
Tirar el sucre en un recipient. Afegir-hi l’ametlla i la ratlladura de llimona poc a poc.
Remenar amb una forquilla “donant-li la volta”.
Quan hem obtingut una massa, deixar-la reposar unes hores a la nevera.
Fer boletes, ajudant-se de dues culleretes.
Preparar un plat amb 2 clares d’ou una mica batudes (no a punt de neu).
En un altre plat disposar la maizena per enfarinar, i en un altre pinyons (o ametlles o el guarniment alternatiu que vulguem).
Batem 2 rovells d’ou i afegim-hi unes gotetes d’aigua.
Passem per la clara una boleta de massa, arrebossem amb maizena i pinyons, i finalment les pintem amb el rovell d’ou batut.
En una safata posem paper de forn (vegetal) i posem-hi les boletes-
Posem les boletes 5 minuts al forn a 220 graus amb aire (“Turbo”) vigilant.
I soriran uns panellets molt bons !

Canelons


Ingredients:
½ Kg de carn de vedella del coll
½ Kg de carn de porc del coll
2 petxugues de pollastre
1 tronc gran de canyella
1 Kg cebes
Per la beixamel: Veure la recepta dels macarrons
Pasta de canelons
Recepta:
Es talla la carn, el pollastre i la ceba a dauets, es posa en una cassola amb un bon raig d’oli, i es deixa que vagi sofregint una miqueta. Remenant una mica de tant en tant, mentre va coent fins que la carn ha perdut el color (uns 10-15 minuts).
Llavors s’hi tira un got de vi ranci (o conyac), i es rosteix amb poc foc, tombant-la de tant en tant.
Si la carn es resseca, afegir-hi un rajet de brou.
Quan la carn està feta, es treu del foc i es pica amb la picadora, procurant que no quedi massa picada o xafada (procurar que quedi “amorosa”).
Un cop picada, s’hi afegeix un bon raig de llet, i la guardem, deixant-la refredar.
Bullim la pasta dels canelons, la deixem refredar i la posem sobre el marbre prèviament cobert de paper de cuina.
Farcim la pasta amb la carn ja freda.
Els posem en una plata que prèviament hem untat amb una mica d’”Artua”, en fileres.
Cobrim els canelons amb beixamel, formatge ratllat i Artua, de forma similar a com vam explicar per la recepta dels macarrons.
Els posem al forn a 220 graus amb el gratinador fins que estiguin rossos (uns 10 minuts com a màxim).