dijous, 27 de desembre del 2012

Sopa de nadal i carn d'olla



Avui us explicaré com prepara la meva mare la sopa de nadal i la carn d'olla.

Ingredients (per aproximadament 6 persones)

5 litres d'aigua
1 os de vedella del genoll
1/4 de pollastre de la cuixa
1 troç de gallina
1 cap de costella de vedella (1/4 Kg)
1 tall de vedella de la part del conill
1 os de pernil
Botifarra blanca, botifarra negra
1 manat d'herbes (pastanaga, api, xerribia, porro)
1 patata
Un grapat de cigrons

Per fer la pilota: 200 g de carn picada (meitat de porc i meitat de vedella), 1 ou, pa mullat amb llet




Procediment

Per fer la pilota: Es barregen els ingredients (ou, carn, pa mullat amb llet), se'ls dóna forma enrotllada i s'enfarinen

Respecte a les carns va al gust si netejar o no pells i greixos
Es posa l'aigua al foc. S'hi tira sal i s'hi posa l'os de vedella, la costella, l'os de pernil, el tall de vedella de la part del conill i el troç de gallina. Els cigrons es posaran ara si són crus o després si són cuits.

Quan fa una hora que bull, hi afegim les herbes, la pilota, el pollastre, les botifarres i els cigron si són cuits.

Bullim una hora més a foc lent. Ho colem. Retirem la carn. Tirem la pasta, bullim, i tenim la sopa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada