diumenge, 15 de juliol del 2012

Sarsuela de peix


Aquesta sarsuela la vam menjar a Colera, en l'apartament d'en Pep Ribas i la Montse Argila, que van tenir la gentilesa de convidar-nos un cap de setmana inoblidable, en el que vam comprovar que, a més d'uns excursionistes de primera, són uns excel·lents cuiners. En Pep i la Montse ens van explicar que aquesta recepta és una evolució d'una del seu admirat Manuel Vázquez Montalbán.

Ingredients

Peix: Pot variar segons el que hi ha al mercat. Aquest dia la vam tastar amb lluç, roger, gambes, escamarlans i musclos; però en d'altres ocasions hi posen llenguado, bruixa, rap, calamar, ... .
Ceba, tomàquet, all
Vi blanc, un xic de rom
Julivert

Procediment

Es cou ceba amb oli, poc a poc, fins que la ceba quedi rosseta.

És important fer cada peix sol amb el seu oli.

El lluç és delicat. Primer cal coure'l una miqueta amb la ceba. Després, retirem el lluç, afegim tomàquet, i tornem a posar el lluç una poca estona, de manera que agafi el tomàquet, i el treiem una altra vegada.

Afegim tota la resta de peix: Roger, gambes, escamarlans i musclos, i els coem durant uns 8 minuts, tombant-ho una mica.

Després s'hi torna a posar el lluç a sobre més mig vaset d'aigua, mig got de vi blanc, i una copeta de rom. Tot ben repartit per sobre.

Ho posem tot al forn, aproximadament uns 10 minuts, treient-ho de tant en tant per remenar-ho tot una mica "artesanalment".

Al final, tirar-hi una mica de julivert per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada