diumenge, 24 de juny del 2012

Crema catalana


La recepta d'aquesta crema me l'ha passada la meva cunyada Cecília, a qui li va passar la seva mare, que també es deia Cecília.

Ingredients
1 litre de llet
Pell de llimona, canyella
350 g de sucre
6 rovells d'ou
1 paquet de flam "Potax"

Procediment
Es barregen bé els rovells d'ou i el sucre, amb una espàtula de fusta.
Es fa bullir a part la llet, aromatitzant-la amb la pell de llimona i la canyella.
Es barreja el flam potax amb una mica de llet freda i s'afegeix a la barreja d'ous i sucre. Es remena bé. Després s'afegeix un raig de llet a la barreja d'ous, sucre i potax, es remena bé i s'hi tira la resta de la llet, remenant-la amb un batedor.
Es posa la crema al foc sense parar de remenar, fins que arrenca el bull, moment en què s'ha de treure ràpidament del foc, i es continua remenant més perquè no es talli. Tot seguit ja es pot posar a la plàtera o en plats individuals.
Si es vol cremar, s'espolsa crema de sucre pel damunt i s'hi passa el ferro pla ben calent, que prèviament s'ha hagut d'escalfar al foc.

La crema de la fotografia no ha estat cremada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada