dissabte, 1 de juliol del 2017

SOPA DE COGOMBRE

Recepta proporcionada per la nostra bona amiga Conxita Pujol. 



Ingredients (per a 2 persones) :

§  2 cogombres mitjans
§  2 iogurts grecs (poden ser ensucrats)
§  1 gra d’all no massa gran
§  sal
§  pebre
§  oli d’oliva extra verge
§  vinagre de poma
§  3 ó 4 fulletes de menta


Temps aproximat: 25 - 30 min
Dificultat: baixa

Necessitem:
Un recipient cilíndric d’un litre i quart de capacitat, un ganivet, una batedora elèctrica (pot ser de braç, “minipimer”, o de vas, “turmix”), una cullera, dos gots o  bols bonics.

Elaboració
·    Preparem els ingredients.
·    Netegem amb aigua les verdures. Pelem els cogombres i l’all.
·   Posem en el recipient cilíndric els cogombres tallats a rodelles amb l’all, la sal, les fulletes de menta i el pebre negre. Ho triturem tot amb la batedora elèctrica.
·    Afegim els iogurts i emulsionem amb la batedora.
·  Incorporem 1 cullerada i mitja d’oli i una de vinagre de poma. Continuem emulsionant durant 1 minut.
·   Aboquem la barreja en una gerra de ¾ de litre de capacitat o en dos bols i ho deixem refredar en la nevera, durant un parell d’hores o més. 

Aquesta recepta està especialment indicada per als dies de molta calor. És molt refrescant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada