Has de comprar un salmó d’ aproximadament uns dos quilos de pes . Li demanes a la peixatera que te’l faci en dos lloms.
Prepara una safata que pugui anar a la nevera. D'altra banda barreges en un bol 3 cullerades d’anet, 3 cullerades de sal, 2 cullerades de sucre, 2 cullerades de pebre blanc. Una vegada fet això agafes la safata que pot anar a la nevera i li poses al cul una part de la barreja que has fet anteriorment. A sobre li col·loques els dos lloms de salmó i per damunt li tires la resta de la preparació que tenies.
Una vegada fet això ho tapes amb paper de plata i li poses uns pesos al damunt (poden ser llaunes o alguna cosa de pes que tinguis dins de la nevera ). Aquest preparat ha d’estar 48 hores dins de la nevera. Cada 12 hores aproximadament li aniràs donant la volta , fins arribar a les 48 hores, en què li trauràs l’excés de la barreja de sucre, sal...
Ja tens el salmó a punt per servir . Pots tallar-lo amb un ganivet de tallar el pernil, també et facilita la feina si abans el congeles.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada