Recepta proporcionada per la nostra bona amiga
Conxita Pujol.
Ingredients (per a 2 persones) :
§ 2 cogombres mitjans
§ 2 iogurts grecs (poden ser ensucrats)
§ 1 gra d’all no massa gran
§ sal
|
§ pebre
§ oli d’oliva extra verge
§ vinagre de poma
§ 3 ó 4 fulletes de menta
|
Temps
aproximat:
25 - 30 min
Dificultat: baixa
Necessitem:
Un recipient cilíndric d’un litre i quart de capacitat, un ganivet, una batedora elèctrica (pot ser de braç, “minipimer”, o de vas, “turmix”), una cullera, dos gots o bols bonics.
Elaboració
· Preparem els ingredients.
· Netegem amb aigua les verdures. Pelem
els cogombres i l’all.
· Posem en el recipient cilíndric els
cogombres tallats a rodelles amb l’all, la sal, les fulletes de menta i el
pebre negre. Ho triturem tot amb la batedora elèctrica.
· Afegim els iogurts i emulsionem amb la
batedora.
· Incorporem 1 cullerada i mitja d’oli i
una de vinagre de poma. Continuem emulsionant durant 1 minut.
· Aboquem la barreja en una gerra de ¾ de
litre de capacitat o en dos bols i ho deixem refredar en la nevera, durant un
parell d’hores o més.
Aquesta recepta està especialment
indicada per als dies de molta calor. És molt refrescant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada