diumenge, 28 d’octubre del 2012

Boniatos i castanyes



Ens acostem al dia de la castanyada, i comencem a fer castanyes i boniatos.

La meva mare m'ha donat els següents consells per preparar-ho:

Boniatos

El forn s'encén amb turbo a temperatura forta (uns 180 graus)
Es renten elsboniatos ben nets
En una plata s'hi posa paper de forn (el boniato deixa suc i empastifa)
Quan el forn està calen es posa la plata amb els boniatos dins i s'hi deixen. Cal anar tombant els boniatos mentre es couen
La cocció dura ben bé una hora. Es nota que estan fets perquè estan tobets.
Després es treuen i s'emboliquen tots junts amb paper de diari perquè conservin l'escalfor
Ja estan llestos per menjar

Castanyes

Es fa a cada castanya un petit tall sobre la closca
Es posen les castanyes en aigua durant una hora perquè xupin aigua
Es posen les castanyes en una plata que s'ha forrat amb paper de forn
El forn es calenta a 180 graus
La plata es posa al mig del forn, amb turbo. Al cap de mitja hora es mira si les castanyes estan tovetes
Llavors es tanca el turbo i es puja la placa una mica més amunt, amb el gratinador posat, i es van remenant perquè es torrin fins que les castanyes es torrin i s'obrin una mica
Llavors es treuen i s'emboliquen amb paper de diari perquè conservin l'escalfor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada