diumenge, 13 de maig del 2012

Vedella amb bolets a la manera de l'àvia Rosa


Avui us presentaré una recepta força antiga, ja que quan la fa la meva mare, explica que la recepta ja la feia la seva mare, la meva àvia Rosa. Com ja us he dit alguna altra vegada, els meus avis eren carnissers, és a dir que la recepta està força provada.

Ingredients

Una llata de vedella (us la donaran lligada)
2 cebes, 2 tomàquets, 3 ó 4 granets d'all, vi ranci, oli
Brou, ametlles torrades, bolets

Recepta

Rostir a  foc lent la carn durant una hora, en una cassola, amb les 2 cebes, els 2 tomàquets, 3 ó 4 granets d'all, un raig de vi ranci i oli, donant-li voltes de tant en tant.

Quan la carn està rostida, la treiem del foc, l'emboliquem amb un paper fil, i la deixem un dia a la nevera.

La salsa, encara calenta, la passem per la batedora, i la guardem també a la nevera per l'endemà.

L'endemà es talla la carn a rodanxes, tallant el fil que la lliga.

Posem la salsa a la cassola, la carn tallada a rodanxes, i la fem fer xup xup.Si veiem que manca salsa, podem afegir-hi brou.

Fem una picada d'ametlles torrades. Posem els bolets (poden ser de llauna) i la picada per sobre de la carn, de forma que tot faci xup xup fins que la vedella estigui tendra i tova (entre 30 i 45 minuts).

I a xupar-se els dits !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada