diumenge, 29 de gener del 2012

Macarrons



La meva mare fa uns macarrons de llepar-se els dits. Sovint els fa de primer plat. A tots ens agraden força, als més joves en especial. Us poso la recepta.
Ingredients: Comptem fer ¼ Kg de macarrons.  En surten per a 3 persones.
D’altres ingredients: 1 botifarra crua, 2 cebes i 2 tomàquets.
Per la beixamel: ½ litre llet, 1 cullerada sopera maizena, 1 culleradeta Artua, sal, nou moscada
Recepta: Posem a fregir la ceba ben talladeta.
Pelem la botifarra, la barregem amb la ceba i ho sofregim tot fins que es vegi dauradet.
Hi afegim el tomàquet ratlladet, i seguim sofregint fins que el tomàquet estigui cuitet (uns 10 – 15 minuts).
Tot això ho passem per la batedora i obtenim una salsa.
Bullim els macarrons i els escorrem.
En una plàtera barregem els macarrons i la salsa.
Beixamel: D’una banda barregem la llet, Artua, sal i nou moscada, i la posem al foc.
A part, desfem la maizena amb una mica de llet. Aquesta barreja s’afegeix a l’anterior llet abans que comenci a bullir i tot es retira quan comença a bullir i s’ha espessit.
Després es tira això sobre la plàtera de macarrons, i s’hi posa formatge ratllat i dauets d’Artua per sobre.
Es posa al forn calent a 220 graus, amb gratinador, fins que els macarrons es vegin rossets (uns 10 minuts al forn, la durada depèn del forn concret).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada