diumenge, 15 d’abril del 2012

"Mona" de Pasqua


La meva mare gaudeix fent pastissos. Per Pasqua s’ho passa la mar de bé fent la mona. Explico com la fa:
Ingredients:
6 ous
150 g farina blanca
150 g sucre
1 cullerada sopera “maizena”
Pel guarniment
250 g mantega
Melmelada d’albercoc
100-150 g ametlla trossejada
Preparació del pa de pessic
Es posen en un bol 3 ous sencers , els rovells de 3 ous més i 150 g de sucre
Amb l’aparell de “muntar, ho barreja tot, es bat i es remou fins que estigui “espesseta” i caigui “fent muntanyetes”.
Es barreja la maizena amb la farina, es passa per un sedàs i es va abocant i barrejant amb la barreja obtinguda abans.
Es munten les clares a punt de neu. A mig procés de muntar cal incloure-hi una cullerada de sucre (uns 20 g). Es barregen molt suaument amb els altres elements.
S’aboca la barreja en un motlle rodó de pastisseria (d’uns 28 cm de diàmetre), prèviament recobert  de paper de forn.
Es té el forn preparat a 180 graus “Turbo”.
S’hi posa el motlle de 35 45 minuts fins que quedi dauradet. Observar pel vidre des de fora. No obrir el forn.
Un cop fora, es tomba, s’estira el paper i es treu el pa de pessic. Deixem-ho arrefredar.


Preparació i disposició del guarniment
La mantega es remena amb la ma com si fos una crema
Agafar 50 ml d’aigua + 100 g de sucre i desfer-ho al foc de forma que quan el sucre estigui desfet i encara no sigui dur, es refreda al bany maria fins que estigui tebi (30-40 graus)
Abocar la mantega al pot d’aigua amb sucre tèbia i remenar vigorosament amb una batedora manual fins que lligui
(Truc: Si no lliga, es posa una mica a la nevera perquè el fred ajudi)
Finalització

Partir el pa de pessic en 2 meitats i untar la part inferior amb la barreja obtinguda i amb melmelada, amb l’ajut d’una espàtula
A la part de sobre, posem-hi melmelada d’albercoc
(Truc: Feu una marca que us permeti encaixar bé les 2 meitats del pa de pessic)
Al voltant, posar la barreja de mantega que ha sobrat.
També se’n posa a dalt, per sobre, on també es posa una mica de melmelada (no tanta com al mig).
Torrem les ametlles trossejades al forn amb una plata de forn a 180 graus (només amb gratinador)
Un cop refredades, posem les ametlles torrades als voltants.
Per sobre ho guarnim amb fruita fresca (per exemple, kiwis a l’exterior i fresons a l’interior, rodanxes de taronja)  i ous o figures de xocolata, tant típics de Pasqua.
Ho “pintem” per sobre amb una “pintura” (com un almíbar) obtinguda barrejant, remenant i posant-ho al foc
-          Una cullerada de melmelada
-          Un rajet de llimona
-          Una cullerada de sucre
Que aprofiti !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada