dissabte, 28 d’abril del 2012

Lluç a la basca



Avui vull aportar la meva visió d’un dels clàssics de la nostra cuina.
L’he vist fer molts cops a la meva mare i sempre li queda bé.
Ingredients:
1 tall de lluç per persona tallat grossot. La clau és que sigui grossot, ja que sinó es trenca.
Mig ou dur per persona.
3 espàrrecs blancs per persona
Un grapat de pèsols per persona
6 cloïsses per persona
All, julivert, farina blanca, un got de vi blanc, sal, vinagre
Recepta
Preparació de les cloïsses
Es posen les cloïsses durant una hora amb aigua, amb aigua, sal i vinagre perquè deixin la sorra.
Passada una hora, es posen al foc amb molt poca aigua perquè s’obrin. Un cop obertes, es retiren.
D’altres preparacions
Bullir els pèsols i l’ou dur.
Trinxar plegats l’all i el julivert. El trinxat, a més de gust, donarà una pinzellada verda al plat.
Salar i enfarinar el lluç.



Preparació del plat pròpiament dit
Posar en una cassola oli, el trinxat d’all i julivert i el vi blanc.
Deixar-ho reduir entre 2 i 3 minuts i afegir  el lluç ja salat i enfarinat.
Deixar-ho coure 3 minuts una banda i 3 l’altra banda. (Anar en compte al girar el peix que no es trenqui.).
Passats aquests 6 minuts de la cocció, afegir els pèsols, l’ou dur i els espàrrecs, i deixar-ho coure 2 minuts més. Afegir les cloïsses i coure durant un minut més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada